Visieontwikkeling

Heeft uw organisatie moeite met visieontwikkeling? Janse & Broeders helpt u hier graag bij. Wij bieden korte maar doeltreffende begeleidingstrajecten.

Wat is Visieontwikkeling?

Het woord ‘visie’ is afkomstig van het Latijnse videre, dat ‘zien,’ ‘inzien’ of ‘inzicht’ betekent. Bij het formuleren van een visie voor een organisatie draait het om het vaststellen van een gedeeld toekomstbeeld en verwachtingen. Hierbij moeten verschillende vragen beantwoord worden. Hoe ziet de voor de organisatie relevante toekomst eruit? Met welke ontwikkelingen of trends moet rekening worden gehouden? Hoe zal de markt of branche zich ontwikkelen? Welke veranderingen zijn er zichtbaar in de wensen en behoeften van klanten? Wat zijn de ambities van de organisatie op de lange termijn?

Visieontwikkeling: beter presteren

Organisaties met een helder geformuleerde visie presteren aanzienlijk beter dan organisaties die dat niet hebben. Een goede visie geeft uw organisatie richting, zorgt voor focus en doelgerichtheid. Het is noodzakelijk om uw organisatie in te richten en uw werknemers te inspireren. Maar een visie is niet zo makkelijk te ontwikkelen. Daarom biedt Janse & Broeders ondersteuning bij visieontwikkeling voor organisaties.

Visieontwikkeling: interventies

Onze ondersteuning bij visieontwikkeling wordt gerealiseerd in het kader van  een organisatieontwikkelingstraject. De begeleidingstrajecten voor visieontwikkeling zijn kort maar doeltreffend; in een tijdsbestek van een aantal dagen helpen we u en uw organisatie inzicht te krijgen in uw huidige situatie, en gezamenlijk een realistisch beeld voor de toekomst te vormen. Daarbij maken we gebruik van large groups interventions. Door met de organisatie als geheel de visie te ontwikkelen is een ieder ook gemotiveerd om het te realiseren.

Daarom kiest u voor Janse & Broeders

N

Gespecialiseerde professionals

Onze gespecialiseerde professionals weten precies hoe ze uw organisatie kunnen ondersteunen bij visieontwikkeling.

N

Kort begeleidingstraject

Het traject voor visieontwikkeling neemt slechts enkele dagdelen in beslag, waardoor u tijd én geld kunt besparen.

N

17 jaar ervaring

Janse & Broeders heeft al meer dan 17 jaar ervaring in het ondersteunen van organisaties bij alle vormen van samenwerken.

N

Inzicht creëren

Onze visieontwikkeling creëert inzicht in waarom dingen gaan zoals ze gaan, en wat er moet gebeuren om het gewenste toekomstbeeld te realiseren.

N

Visieontwikkeling op maat

De begeleiding wordt afgestemd op de situatie, wensen en behoeften van uw organisatie.

N

Werken met de praktijk

Wij bieden een aanpak die naadloos aansluit op uw huidige praktijksituatie en direct kan worden toegepast.

Meer weten over visieontwikkeling?

Neem contact met ons op voor een kosteloos advies gesprek!

Visieontwikkeling? wij helpen u graag!

Janse & Broeders is gespecialiseerd in visieontwikkeling en helpt u en uw werknemers graag om inzicht te krijgen in de huidige praktijksituatie van uw organisatie, en wat er moet gebeuren om het gewenste toekomstbeeld waar te maken. Met al meer dan 17 jaar ervaring in het ondersteunen van organisaties kunnen we ook uw bedrijf een optimale begeleiding bieden.