Zelfsturende teams

Wilt u aan de slag met zelfsturende teams? Of werkt u met zelfsturende teams en loopt het nog niet? Of zit u in een zelfsturend team wat vragen heeft? janse & broeders kan u daarbij helpen.

Starten met zelfsturende teams

Wilt u ook teams die eigenaarschap tonen, die zelf de kwaliteit op een hoog pijl houden, verantwoordelijkheid pakken als het even tegen zit en onderling spanningen en conflicten weten op te lossen? Zelfsturende teams kunnen dat bieden. Maar passen zelfsturende teams wel bij uw organisatie? Gaat het de oplossingen bieden waar naar u op zoek bent en kan u voldoen aan de randvoorwaarden om het tot een succes te maken? Goede oriëntatie en voorbereiding is van wezenlijk belang. Organisaties die te snel willen, stranden onherroepelijk. janse & broeders helpt u graag om er een succes van te maken.

Hoe aan de slag met zelfsturende teams?

Zelfsturing gaat niet vanzelf. Maar welke sturing vraagt het dan wel en hoe ziet dat er uit? Onze filosofie is dat zelfsturing een veranderingsproces is, dat uit de organisatie zelf vorm krijgt. Natuurlijk zijn er ‘best practices’, logische stappen die te zetten zijn en daar gaan we zeker niet aan voorbij; uiteindelijk ontvouwt het proces zich op een unieke manier dat past bij waar de organisatie nu staat, de geschiedenis die ze met zich meedraagt en de potentie die ze heeft.

Hoe je daarop kan sturen? Neem contact op. We informeren u graag.

Loopt het vast in uw zelfsturende team?

Werkt u in een zelfsturend team en wil het niet even makkelijk van de grond komen? Of heeft u als team verschillende vragen waar u niet uit komt? Bent u op zoek naar ondersteuning zodat u, uw teamcoach en uw team een stap verder komen? Neem dan contact op met janse & broeders. Wij kunnen samen met u kijken wat er voor zorgt dat het nog niet loopt zoals u wenst en  hoe u dat op een gepaste manier kan aanpakken. Desgewenst begeleiden we u stap voor stap.

Meer weten over zelfsturende teams?

Op ons blog besteden we regelmatig aandacht aan zelfsturing en zelfsturende teams. Zo geven we handige tips over het invoeren van zelfsturing maar brengen we ook mogelijke valkuilen in kaart.

Lees onze blogs

Bent of wilt u aan de slag met zelfsturing?

Lees dan onze Whitepaper: De do’s and don’ts bij zelfsturing

Daarom kiest u voor janse & broeders

N

Veel ervaring

Janse & Broeders heeft al ruim 17 jaar ervaring in het ondersteunen van organisaties bij alle vormen van samenwerken.
N

Snelle resultaten

U bent bij ons altijd verzekerd van snelle resultaten. De implementatie van de team coaching vindt direct plaats.
N

Gespecialiseerde professionals

Het team van Janse & Broeders bestaat uit zeer ervaren en toegewijde professionals die elk hun eigen specialisatie hebben.
N

Inzicht creëren

We creëren inzicht in waarom dingen gaan zoals ze gaan, zodat alle betrokken begrijpen wat het huidige gedrag veroorzaakt.
N

Kort traject

Team coaching voor zelfsturende teams beslaat een kort traject van enkele dagen, waardoor het overzichtelijk blijft en u kosten bespaart.
N

Preventieve werking

Onze ervaring met organisatiesystemen en onderliggende mechanismen zorgt dat de teamcoaching een preventieve werking heeft.

Vrijblijvend advies?

Wij gaan graag samen met u rond de tafel zitten om inzichtelijk te maken hoe wij kunnen helpen op het gebied van zelfsturende teams creëren.

janse & broeders is gespecialiseerd in teamcoaching voor bedrijven en heeft in de afgelopen 17 jaar veel ervaring opgedaan in het begeleiden van teams en managers. Wij weten wat wel en niet werkt, en kunnen u ondersteuning bieden in de vorm van een korte maar zeer doeltreffende teamcoaching, met als uiteindelijk doel het creëren van zelfsturende teams die constructief samenwerken aan projecten die u hen voorlegt.