& Samenwerking tussen organisaties

Creëer een win – win situatie

We zien de grenzen tussen de organisaties vervagen en er ontstaan allerlei nieuwe vormen van samenwerking. Denk daarbij aan samenwerkingsconstructies, partnerships, allianties en het gezamenlijk oppakken van grotere projecten. Het zijn vormen van samenwerken die niet eenvoudig zijn en waarbij het vaak gaat om verschillende rollen met allerlei tegenstrijdige belangen.

We bieden een nieuwe manier van kijken op de taak bij interorganisationele samenwerking. Veelal krijgt de samenwerking zelf namelijk weinig aandacht. Wat er van elkaar wordt verwacht, wat parijen verbindt of waar de weerstand zit om met elkaar aan de slag te gaan, zijn veelal onderwerpen die blijven liggen. Dit vraagt met name aandacht om de samenwerking te doen slagen. We bieden een aanpak om voor de samenwerking een passende processtrategie te ontwikkelen en die gedurende de samenwerking continu bij te sturen.

Speciaal voor het publieke domein hebben we een training ontwikkeld die je leert om deze vormen van samenwerking tot een succes te maken.

Benieuwd of dit iets voor u is? Neem contact met ons op.