& Training Zelfsturende Teams Coachen

10-Daagse training voor (aanstaande) coaches van zelfsturende teams en managers van zelforganiserende teams.

zelfsturende team trainingHet coachen van een zelfsturend team vraagt specifieke kennis, een bepaalde basishouding en bepaalde vaardigheden. Deze zijn wezenlijk anders dan bij het managen van een team. Deze training is ontworpen voor het bekwamen in deze kennis en vaardigheden en is bedoeld voor (aankomende) coaches van zelfsturende teams en voor teammanagers die zelforganiserende teams gaan coachen.

Wat maakt deze training uniek?
  • De trainingsdagen zijn verdeeld over het jaar zodat het geleerde direct toegepast kan worden in de praktijk. Gedurende het jaar zal met de aanwezige casuïstiek gewerkt worden. Op deze manier kan er met de andere cursisten op de ervaringen gereflecteerd worden.
  • De training is volgens een bepaalde opbouw ontworpen. Afhankelijk van de behoeften en ontwikkeling van de deelnemers, kunnen accenten worden verlegd. Maatwerk dus.
  • Experts in het opzetten en begeleiden van zelfsturende organisaties en teams komen hun ervaringen en kennis delen en vragen van cursisten beantwoorden.
  • De nadruk ligt op ervaringsgericht leren.  Naast vele oefeningen, wordt er met organisatieopstellingen gewerkt bij complexe casuïstiek om inzicht te verschaffen.
  • Tussen de trainingsdagen vindt er vier keer intervisie plaats in kleine groepen. Met de aangereikte intervisiemethoden wordt geoefend en praktijkvragen worden onderzocht.
  • Er is oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Iedere deelnemer kan gebruik maken van een coachingsessie met één van de trainers.
  • De training vindt plaats op een prettige locatie in een mooie omgeving, met een goede sfeer en verzorgde lunch. De leergang is een investering in je werk èn ook een cadeau aan jezelf.
  • Naast gespreksvoering wordt er gebruik gemaakt van creatieve en andere non-verbale methodieken.
  • Behalve de basishouding die van belang is voor de teamcoach en de bijbehorende coachtechnieken, wordt er aandacht besteed aan de specifieke kennis over zelfsturing en wat dat betekent voor de organisatie, de zelfsturende teams en de teamcoach. Tevens is er aandacht voor de dynamieken die in zelfsturende organisaties aanwezig zijn. Er is dus een mix van de harde structuurkant met de zachte menselijk kant van het coachen van zelfsturende teams.
  • Kortom; veel doen en zelf ervaren.
Het goed opzetten van een zelfsturend team vraagt specifieke kennis

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om met zelfsturende teams te werken. Het zelf verantwoordelijk zijn voor taken en resultaten werkt motiverend en leidt vaak tot een toename van prestaties. Het goed opzetten van een zelfsturend team is erg belangrijk omdat er, door de toegenomen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, meer eisen worden gesteld aan de onderlinge verhoudingen tussen de teamleden. Daarnaast heeft een organisatie die kantelt naar zelfsturing continu invloed op de (on-)mogelijkheden van een team. Als een team met kennis en visie begeleid wordt, kan het team goed gaan functioneren.

Een goede teamcoach heeft oog voor de vele aspecten van een zelfsturend team
Een teamcoach kan het team begeleiden bij een passende inrichting van visie, doelen, taken en rollen, bij het leren samenwerken zonder dat er een nieuwe hiërarchie wordt aangebracht, bij de onderlinge afstemming en communicatie, bij het leren vergaderen en het doen van intervisie om goed en effectief te kunnen functioneren als zelfsturend team.

De teamcoach heeft oog voor de teamdynamieken, de context van het team en de ontwikkelfasen en kan zo nodig een teamscan afnemen. Hij weet veel over zelfsturing en is flexibel in het toepassen van interventies.

In de training ‘Zelfsturende teams coachen’ ga je hiermee aan de slag.

Hoe ziet het programma eruit?

Maatwerk of Incompany
Deze training kan ook in een maatwerk- of incompanytraject georganiseerd worden. Overleg de mogelijkheden met één van onze experts.

Hoe ziet het programma eruit?
Het programma is opgebouwd op 3 pijlers:
1. kennis van zelfsturende teams en de overkoepelende organisatie
2. basishouding– en vaardigheden van een teamcoach
3. vaardigheden en aspecten die specifiek horen bij de ontwikkeling en begeleiding als coach van een zelfsturend team.

Pijler 1
– Wat zijn zelfsturende teams?
– Belangrijke succesfactoren bij zelfsturing
– De organisatie om de zelfsturende teams heen: visie, kaders en management
– Fases in de ontwikkeling van zelfsturende teams

Pijler 2
– Wat is een teamcoach?
– Basishouding van een teamcoach
– Vaardigheden van een teamcoach
– Concrete werkvormen en interventies

Pijler 3
– Het coachen van zelfsturende teams
– Opbouw en inrichting van een team en teamontwikkeling
– Rollen, taken, talentonderzoek
– Vergadertechnieken, intervisie en teamdynamieken
– Doelen en verbetercyclus
– Begeleiding bij conflicten in een team

 

Huiswerk en ondersteuning
Tussen de trainingsdagen vindt 4 keer intervisie plaats. Met de aangereikte intervisiemethoden wordt geoefend en praktijkvragen van de cursisten worden onderzocht.

Iedere deelnemer kan gebruik maken van een coachingsessie per skype /telefoon met één van de trainers.

Data: 10 dagen in 2018
donderdag 15 & vrijdag 16 maart | donderdag 12 april | donderdag 24 mei | donderdag 21 juni | donderdag 13 september | donderdag 11 oktober | donderdag 15 & vrijdag 16 november | donderdag 13 december

Tijd: 9.30 uur tot 17:30 uur
Locatie:  Hotel Restaurant De Barones (overnachten is mogelijk).

 

Gerner Es 5a, Dalfsen (10 minuten van Zwolle)

Voor meer informatie zie: https://www.debaronesdalfsen.nl

Kosten :
€ 4197,-   Dit traject is vrij van BTW
€   335,-   Verblijfskosten voor 10 dagen (excl. overnachtingen)

Korting € 500,- bij aanmelding vóór 1 januari 2018

Korting:
€ 
500,-  bij aanmelding vóór 1 januari 2018 of
€ 500,-  bij aanmelding van een tweede en elke volgende deelnemer(s) uit dezelfde organisatie

Meer weten over de 10-daagse training 'Zelfsturende teams coachen'?

Mail ons en wij nemen contact met je op om al je vragen te beantwoorden.  Of meld je direct aan >

 

Ik wil meer informatie over de training 'Zelfsturende teams coachen'.

 

Verificatie

Meer informatie?

Meer weten over de 10-daagse Training Zelfsturende Teams Coachen? Mail of bel ons:
Hetty Broeders
hetty@jansebroeders.nl
06-188 82 087
Elsa Stegenga
elsa@elsastegenga.nl
06-134 96 124

Start training - zelfsturende teams coachen - over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Over Hetty Broeders | Trainer
Vanaf 2001 is Hetty actief als team- en managementbegeleider bij samenwerkingsvraagstukken, waaronder de laatste jaren zelfsturende teams, en verzorgt zij sinds 2010 personal coaching trajecten bij janse&broeders. Ze heeft diverse trainingen, seminars, workshops en supervisie gegeven op het terrein van persoonlijke ontwikkeling, familie- en organisatieopstellingen en systemisch werken binnen organisaties.

Voor meer achtergrondinformatie zie: www.hettybroederscoaching.nl en www.jansebroeders.nl en linkedin

Meer over Hetty Broeders

Hetty is gestart als lerares lichamelijke opvoeding. Na haar opleiding tot psychomotorisch therapeut heeft ze eerst 14 jaar in de psychiatrie en daarna in haar eigen praktijk gewerkt. Naast psychomotorische therapie deed zij ook cranio sacraal therapie en familieopstellingen. Vanaf 2001 is ze samen gaan werken met haar man in het management- en teambegeleidingswerk, het begeleiden van organisatieopstellingen en trainingen systemisch werken. Dit heeft in 2010 geresulteerd in het ontstaan van janse&broeders, bureau voor organisatieontwikkeling, management- en teambegeleiding en personal coaching. De persoonlijke-professionele ontwikkeling van mensen, de systemische manier van kijken (ontstaan vanuit de familie- en organisatieopstellingen) en de laatste jaren zelfsturing binnen organisaties, zijn belangrijke aandachtsvelden van Hetty.

Over Elsa Stegenga | Trainer
Elsa studeerde bestuurlijke informatiekunde aan de RUG en heeft zich daarbij geschoold in coaching en persoonlijke effectiviteit.

Na haar adviseurschap bij Het Zuiderlicht management adviseurs in Groningen, met daarbij de focus op management development, (zelfsturende) teamcoaching en intervisie, werkt Elsa nu in haar eigen bureau als zelfstandig organisatieadviseur, (zelfsturende) teamcoach en coach.

Voor meer achtergrondinformatie, zie:
www.elsastegenga.nl en linkedin.

Meer over Elsa Stegenga

De eerste vijf jaar van haar carrière werkte zij als adviseur bij PricewaterhouseCoopers.
Daarna is zij een aantal jaar werkzaam geweest bij het CJIB in diverse functies op het gebied van advies en bedrijfsvoering. Tevens faciliteerde ze workshops, coachte medewerkers en begeleidde teams, ook buiten het CJIB.
Vervolgens heeft ze de overstap gemaakt naar het adviseurschap bij Het Zuiderlicht management adviseurs in Groningen, met daarbij de focus op management development, (zelfsturende) teamcoaching en intervisie. Momenteel is Elsa als zelfstandig organisatieadviseur en coach werkzaam, met name op het vlak van persoonlijke- en (zelfsturende) teamontwikkeling.